IS Örnia

Referat: BKW - IS Örnia

DM grupp 2
BKW – IS Örnia 190309

Det har gått en vecka sen matchen mot ett tufft IF Rinia från Falkenberg. Walldianerna har slickat såren och tittat över skadebilden bland spelarna. 5 man saknas sen den matchen om man räknar in Vispen som inte ens fick starta efter att ha skadat sig på uppvärmningen. Frånvaroorsaker är både skador och annat till den viktiga matchen mot IS Örnia.
Örnia avancerade till sexan förra säsongen efter en andraplats, 1 poäng efter suveräna seriesegrarna Unnaryds GOIF som vi möter i nästa match i DM.
15 man var kallade till matchen på Glänninge enligt följande:

Jocke

Jakob William Edvin Robban

Besim Tanne Macke Zett

Kenan Hannes

Började på bänken: Sakhi, Erik, Albin

Jocke, William, Macke, Besim nya in i truppen jämfört med matchen förra helgen.

Det hade aviserats ett riktigt busväder med regn och stormvindar på lördagen. Men som vanligt hade SMHI tagit i från tårna. Lätt vind och växlande molnighet kan man inte klaga på.

Spelande tränaren i BKW Hannes Persson, är den som skapar första möjligheten när han stressar en försvarare i tvärrandiga Örnia och kan spela fram Kenan i ett bra läge. Kenans avslut går mot målvakten Andreas Rundbergs vänstra stolpe men där hade en försvarare satt ner sina bopålar och kunde ”knärädda” avslutet, bollen ut till Besim som avslutar i ribban- osis.

Örnia kan pusta ut efter en viss Walldiapress inledningsvis. Örnina är sen på vippen att ta ledningen när man får ett tillfälle till en snabb omställning där en snabb forward sliter sig loss och kommer ensam med Jocke Sörensen i Walldiamålet – Sörensen gör här en väldigt viktig fotparad . Ställningen är fortfarande 0-0 när vi kan konstatera att klockan tickat fram knappt 10 minuter.

Hannes är en ständig oroskälla för Örniaförsvaret och man förmår inte längre stoppa honom med justa medel när han vräkts över ända i 11:e minuten och en av domarna i domarteamet kan inte undgå att blåsa av och peka på straffpunkten.
Walldias notoriske straffläggare Kenan Ramadani gör som han gjort flera gånger tidigare sätter bollen säkert i burgaveln och ger därmed Walldia ledningen med 1-0.

Walldia hade så långt haft hyfsad kontroll på matchen men nu började en viss bekvämlighet smyga sig in bland Walldiaspelarna. Man jobbade inte tillsammans längre utan tittade på när kompisen gjorde något bra eller dåligt, löpte inte för varandra . Örnia fick mer att säga till om och är inte alls ofarliga. Walldia skapar i alla fall några vassa möjligheter.

Zett skapar i 25:e min en bra chans där målvakten släpper retur som Kenan hårresande skjuter utanför.

Några minuter senare får Besim skadekänningar i knävecket och byts ut mot Albin Halimi.
Walldias spel fortsatt svajigt även om man skapar lite halvchanser då och då.

Irritationen växer i Walldialeden. Till och med Hannes visar sitt missnöje vid en utebliven signal från domarna. Han belönas med ett kort och hamnar troligtvis på böteslistan över onödiga varningar.

Walldiaförsvaret sköter sig bra och det är tur för Örnia får i slutet av halvleken mer att säga till om, men Jocke vägrar att kapitulera. Domaren blåser till pausvila vilket kändes som om det fanns ett behov av.

Under pausvilan talades det om sanningar och hur Walldia borde agerat när man då och då inte gjorde det.

Andra halvlek igång . Det började inte bra.

I 46:e min kvitterar Örnia efter lite slarv i Walldialeden. Verkade nästan som det gjorde nytta för efter kvitteringen var det en ganska stor Walldiadominans.

Walldianerna börjar jobba för varandra över hela planen. Men ett tag trodde vi att det fanns en osynlig skiva framför Örniakassen. Det kvittade hur de blåklädda bar sig åt, för nog tusan vägrade bolluslingen att hamna i nät.

De grövsta stod Kenan för när han sopren skjuter rakt på målvakten och även returen missas. Örnia sticker emellan med ett avslut efter hörna där Jocke räddar till en resultatlös hörna.

Men pressen ska äntligen ge utdelning,

Det är Albin som väl avvägt med ett framlägg hittar en djupledslöpande Hannes som äntligen får in 2-1 men målvakten var på den. Ska det lossna nu undrade man.
Det verkade som 2-1 målet var en riktig propplösare.

Sista halvtimmen var det stor Walldiadominans.

Min 60- Hannes igenom lobbar men träffar ribbans överkant
Min 61- Zett får en fin boll till vänster och spelar snyggt in till Besim som åter är på plan, Besim skarvar snyggt in 3-1i nättaket.
Min 64- Tanne får en varning.
Min 69- Hannes 4-1 på egen hand.
Min 73- Erik som också kommit in gör ett typiskt ”erikmål” när han från nära håll kämpar in bollen – härligt.
Min 77, 79- Tillhör Tanne Roslund som först gör en bra grej i straffområdet och därefter avslutar i kryssribban, men får revansch vid andra tillfället som jag inte ser av någon anledning. ”En väl avvägd boll till Tanne som rundar målvakten innan han rullar in 6-1.Matchens delikatess” slut citat hököga J Green även han i avbytarbåset.

De sista 10 minuterna spelas av efter en mycket bra andra halvlek där allting blev bättre om man jämför med första halvlek.
Seger var en nödvändighet för att vi ska kunna gå vidare då vi möter Unnaryd i nästa omgång och av allt att döma är det segraren i den matchen som också går vidare i DM.